Desertul Perfect: Tiramisu cu Aromă de Ceai Verde și Mentă

Descoperă o reinterpretare unică a clasicului tiramisu, îmbogățit cu note subtile de ceai verde și mentă, pentru o experiență gustativă revitalizantă și rafinată.

O combinație inedită de arome

Tiramisu cu ceai verde și mentă este un desert care îmbină tradiția cu inovația, aducând un suflu nou în bucătăria modernă. Acest desert își propune să surprindă și să încânte papilele gustative prin combinarea aromei bogate și cremoase a mascarpone-ului cu prospețimea mentei și nota distinctă a ceaiului verde Matcha. Rezultatul este un desert sofisticat, perfect pentru a impresiona la orice ocazie specială.

Avantajele ceaiului verde Matcha

Ceaiul verde Matcha, folosit în această rețetă, este apreciat nu doar pentru gustul său intens și culoarea vibrantă, ci și pentru beneficiile sale sănătoase. Bogat în antioxidanți, Matcha poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului și la creșterea nivelului de energie, făcând din acest tiramisu o alegere delicioasă și totodată benefică pentru sănătate.

Menta pentru o notă de prospețime

Adăugarea mentei nu numai că intensifică prospețimea acestui desert, dar aduce și beneficii digestive, transformând fiecare porție într-o experiență revigorantă și confortabilă la finalul oricărei mese.

Rețeta: Tiramisu cu Ceai Verde și Mentă

Ingrediente necesare:

 • 250g mascarpone
 • 3 gălbenușuri de ou
 • 80g zahăr pudră
 • 200ml friscă lichidă
 • 2 lingurițe ceai verde Matcha în pudră, plus extra pentru decor
 • 1 pachet de biscuiți Savoiardi (ladyfingers)
 • 200ml apă fierbinte
 • 2 lingurițe extract de mentă
 • Frunze de mentă proaspătă, pentru decor

Mod de preparare:

 1. Prepararea cremei: Într-un bol, mixați gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase. Adăugați mascarpone și mixați până la omogenizare. În alt bol, bateți frisca până devine fermă și încorporați-o cu grijă în amestecul de mascarpone. Adăugați două lingurițe de ceai Matcha și amestecați ușor.
 2. Îmbibarea biscuiților: Amestecați apa fierbinte cu extractul de mentă și încă o linguriță de Matcha. Tăvăliți rapid biscuiții în acest amestec, asigurându-vă că nu se înmoaie prea mult.
 3. Asamblarea: Într-un vas, așezați un strat de biscuiți îmbibați, urmat de un strat generos de cremă. Repetați procesul, finalizând cu un strat de cremă.
 4. Refrigerarea și servirea: Lăsați tiramisu să se răcească în frigider pentru cel puțin 4 ore, ideal peste noapte. Înainte de servire, presărați cu pudră de Matcha și decorați cu frunze de mentă proaspătă pentru un contrast de culoare și o notă suplimentară de prospețime.